Leírás és Paraméterek
Csokoládé
Konyakos meggy bon-bon (kézzel gyártott)
Chocolate cherry liqueurs (hand made)
A „JUST FOR YOU FROM HUNGARY” speciális –kimondottan ehhez a termékhez tervezett – fekete kocka dobozaiban forgalmazott konyakos meggy, igazi édesipari különlegesség. Bár napjainkban még nem nyilvántartott Hungarikum, ennek ellenére talán az egyik leghíresebb magyarországi cukrászati termék.
A híres svájci cukrász dinasztia leszármazottja Gerbeaud Emil 1886-ban nyitotta meg pesti csokoládégyár üzemét és kezdte meg a csokoládé bonbonok gyártását. Ezek közül a máig is briliánsnak számító találmánya a konyakmeggy (vagy konyakos meggy) lett a legnépszerűbb.
“A konyakmeggy-gyártás másik formáját, a kézzel mártott konyakmeggyet a századforduló körül, Gerbeaud termelési vezetője Gnosz Róbert vezette be, és Gerbaud-on keresztül ismerték meg a technológiáját a magyarországi cukrászok.” (Borsody, 1995. XLII)
A századfordulón kiadott cukrászati receptkönyvek ugyan már megemlítik a csokoládébonbonokat, de nem tartalmazzák a konyakos meggy receptjét, így feltételezhető, hogy a receptet műhelytitokként kezelték a csokoládégyártásban. A konyakmeggy Gerbaud Emil halálát követően került ki a cukrászatból a szélesebb kereskedelmi forgalomba. Különlegességével és utánozhatatlan íz harmóniájával gyorsan meghódította a vásárlóközönséget, így már abban az időben is a városi polgárság előkelő ajándékai közé tartozott.
Tradicionális exkluzivitását mind a mai napig, immáron több mint 100 éve őrzi ez a kiváló bonbon.
A „JUST FOR YOU FROM HUNGARY” brand-be illesztve három féle kiszerelésben forgalmazzuk. A legkisebb az egy szemet tartalmazó dobozka, un. „welcome” csoki, amely mindössze 19 g-os. A két nagyobb – duplafalú -, meghökkentően designolt kockában 200 ill. 300 g-os csomagokban már az igazi ínyenceknek szóló ötletes, „magyarországi üdvözlet”.
NETTÓ TÖMEG / NET WEIGHT : 200 g
(Tárolás: 16-23 ºC-on, max. 70 % relatív páratartalom mellett!
Összetevők: Étcsokoládé (min.40%) [cukor, kakaómassza, kakaóvaj, növényi
zsír, emulgeálószer (szójalecitin), aroma (kristályvanillin)], fondán
[cukor, ivóvíz, glükóz szirup], szeszes meggy (min. 10 %), aroma
(konyak). A termék alkoholt [min. 2,5% (V/m)] tartalmaz és meggymagot
tartalmazhat. Az étcsokoládéban a kakaó szárazanyag legalább
35%. Az étcsokoládé kakaóvajhoz adott növényi zsírokat tartalmaz.
Allergén információ: A termék szójaszármazékot tartalmaz. Nyomokban
tejszármazékot tartalmazhat.)